senioren & pensioen

Coaching met

paarden Utrecht

Senioren en pensioen coaching met paarden

 

 

Coaching met paarden ondersteunt senioren in het proces van ouder worden. Hoe gaat u om met nieuw gewonnen vrije tijd? Vindt u het lastig om het werk los te laten en een nieuwe invulling te geven aan uw leven, bijvoorbeeld genieten van kleine dingen? Bij het contact tussen het paard en senioren gaat het niet alleen om leren, veranderen of verbeteren. Het gaat ook om warme gevoelens en een fijne beleving van het contact tussen mens en dier.

 

Paarden bieden unieke kansen om snel tot de kern van onze emoties te komen. Alleen al het zien van een paard van dichtbij kan mensen blij maken. Veel ouderen vinden het fijn om een paard aan te raken en te knuffelen. Ook het geluid van de hoeven op de grond, het eten van het gras, de geur en de warmte van de vacht roepen bij ouderen emoties en soms ook oude herinneringen op.

 

Het doel van het bezoek bij de paarden is dat senioren een positieve en intensieve ervaring beleven en nieuwe inzichten opdoen. Onze ervaring is dat bij veel ouderen, zelfs met dementie, een bezoek bij Copaard lang als bijzondere herinnering blijft hangen.

 

Voor meer informatie lees het artikel van Copaard 'ik vind hem lief, ouderen met dementie in contact met paarden' gepubliceerd in het blad Denkbeeld.

Copaard

E: info@copaard.nl

T: 06-33141871

Locatie:

Ruigenhoeksedijk 87

3737 MR Groenekan

© 2015 Copaard

Algemene voorwaarden

KVK nr. 30181064