Methode

Coaching met

paarden Utrecht

Methode

 

Oplossingsgericht

Copaard richt zich niet zozeer op de oorzaken van een probleem, maar vooral op hoe dat van invloed is op het hier en nu en wat de deelnemer er in de toekomst mee wil. Copaard gelooft dat mensen zelf de beste oplossingen voor hun eigen uitdagingen in zich hebben. De coach stimuleert en biedt een veilige omgeving voor de deelnemer om de eigen problemen en mogelijkheden zelf uit te zoeken en uitdagingen aan te gaan.

 

Ervaringsgericht

Bij ervaringsgericht leren staan de ervaring en beleving van de deelnemer centraal. De deelnemer voert een activiteit met het paard uit welke is afgestemd op zijn of haar vraag. Het paard reageert op wat je op dat moment denkt, voelt of doet. Bij coaching met paarden doen al je zintuigen mee. De paarden en aangeboden activiteiten zijn metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijkse leven. Tijdens reflectiemomenten in de coachsessie helpt de coach de deelnemer om de ervaring bewust te krijgen en naar het dagelijkse leven te vertalen. Hierdoor ontstaan waardevolle inzichten voor de deelnemer.

 

Coaching met paarden vindt altijd op de grond plaats, nooit op het paard. U heeft geen ervaring met paarden nodig. De coaches geven tevens goede begeleiding bij angst voor paarden en houden altijd rekening met uw persoonlijke grenzen.

 

 

Waarom coaching met paarden?

  • Paarden zijn mooi, groot en indrukwekkend.
  • Paarden leven net als mensen in sociale kuddes met rangordes.
  • Paarden hebben net als mensen verschillende persoonlijkheden.
  • Paarden zijn vluchtdieren, experts in het lezen van lichaamstaal.
  • Paarden kunnen relaties uit het leven van de deelnemer representeren.
  • Paarden kunnen voor grote uitdagingen van de deelnemer staan.
  • Paarden oordelen niet, ze zijn in het hier en nu.
  • Je kunt een relatie opbouwen met het paard.

Copaard

E: info@copaard.nl

T: 06-33141871

Locatie:

Ruigenhoeksedijk 87

3737 MR Groenekan

© 2015 Copaard

Algemene voorwaarden

KVK nr. 30181064